Çene Dolgusu Hangi Amaçlarla Yapılır?

+

Çene dolgusu 2 amaçla yapılabilir.Daha genç görünmek ve daha güzel görünmek. Yaşla birlikte kafatası kemikleri yer değiştirmektedir. Çene (chin) kemiği de bu durumdan etkilenmektedir. Yaşla birlikte çene kemiği geriye doğru yer değiştirir ve bu bölgenin desteksiz kalmasına neden olur. Çene yapısı bazı hastalarda çenenin prjeksiyonu profilden oldukça iyi durumdayken, bazılarının geriye doğru bir yapılanma gösterebilir. Çene(chin) dolgusu ile bu durumun düzeltilmesi mümkündür.

Çene(chin) dolgusu ile ne elde edebiliriz?

+

  • Çene yapısı genişletilebilir.
  • Kısa çene(chin) yapısı öne doğru projekte edilebilir.
  • Bazı hastalar daha uzun, daha geniş, köşeli yada oval yapıda çeneye gereksinim duyarlar. Sivri yapıda çeneye sahip hastalar daha yuvarlak yapıda çeneye kavuşabilir. Köşeli çene yapısı olanlar daha oval yapıda bir çeneye sahip olabilirler.
  • Çenede asimetrik bir durum varsa düzeltilebilir.
  • Yaşla zayıflayan kemik yapısı dolgu(filler) ile desteklenebilir.
  • Uygun doz seçimine nasıl karar verilir?

    +

    Çene bölgesi için dolgu enjeksiyonlarında uygulanacak volüm değişkenlik gösterir. Doktorunuz tıbbi öykünüzü aldıktan sonra yapacağı değerlendirme sonrasında en iyi dozu belirleyecektir. Hastanın daha önce dolgu enjeksiyonu ile ilgili komplikasyon hikayesi varsa daha küçük dozlarla başlanabilir. Genel yaklaşım 1-3ml enjeksiyon uygulamasından 1 ay sonra kontrole çağrılan hastanın isteğine göre ek doz yapılabilir.

    Uygulama sırasında ağrı hisseder miyim?

    +

    İşlemden 45dk önce lokal anestezik etkili krem uygulanabilir. Streç film kapatılırsa etki artar. Kanül ile uygulama yapılırsa kanülün giriş noktasına lokal anestezik enjeksiyon ile yapılabilir. Buz uygulaması morarma riskini azaltır.

    Çene dolgusunda işlem prosedürü nasıldır?

    +

    Cilt alkol ile temizlenir. Bölgeye işlem öncesinde kısa süreli buz uygulamaları yapılır. Dolgu materyali enjekte edildikten sonra gazlı bez ile bası uygulanır. Kanül ile uygulandığında iğne ucu yardımıyla kanül için bir giriş kapısı açılır.

    Çene(chin) dolgusu enjeksiyonundan sonra nasıl görünürüm?

    +

    İşlem sonrasında kızarıklık ve şişlik gözlenebilir. Çene ilk 2-3 gün daha keskin bir görünüme sahip olabilir. Ödem azaldıktan sonra daha doğal bir görünüme kavuşur.

    Komplikasyon ve riskler nelerdir?

    +

    Morluk hastaların bir kısmında oluşabilmektedir. Ödem; İşlem sonrası uygulama sahasında ödem gözlenir.Ödem 48 saat kadar sürebilir. Asimetri; bir tarafa daha fazla volüm enjeksiyonu nedeniyle oluşabilir. Genellikle işlem öncesi asimetrisi olan hastalarda gözlenir. Enfeksiyon; oldukça nadirdir ancak clt ltına yapılan enjeksiyonlarda olası bir durumdur. Nekroz; Oldukça nadir rastlanır.Dolgu materyalinin cilt altı küçük damarları tıkaması sonrası dokunun beslenememesine bağlı bir durumdur. Skar oluşumu gözlenebilir. Daha fazla uygulama gereksinimi olabilir.

    İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

    +

    İlk 4 saat makyaj yapılmamalıdır.Aynı gün ağır egzersiz yapılmamalı ve ilk 24 saat cilde asidli ürün sürülmemelidir. İşlemden sonra 1 hafta sauna, sıcak banyo ve spa dan kaçınılmalıdır.

    İşlemden sonra ne beklemeliyim?

    +

    Dolgunun sonucu işlemden hemen sonra belirgindir. Dolgu uygulamasından sonra oluşan ödem 2-3 gün içinde düzelir. 2-4 hafta süresince hafif şişlikler gözlenebilir.

    Asimetri olursa ne yapmalıyım?

    +

    Kontrol randevusunu beklemelisiniz.Asimetri bazen bir tarafın daha fazla şişmesi ya da morluğu nedeniyle oluşabilir. Genellikle kontrol randevusuna kadar düzelme gösterir. Eğer düzelme olmamışsa doktorunuz değerlendirerek kontrol randevusunda rötuş yapacaktır. Erken yapılan düzeltmelerde ilave asimetriler ortaya çıkabilir.

    Çene(chin) dolgusunun etki süresi ne kadardır?

    +

    Etki süresi bireylere göre farklılıklar gösterebilir. Hastanın anatomik yapısı, metabolizma hızı, ürünün yerleştirilme bölgesi ve uygulanan dozla ilişkilidir. Bu konudaki genel yaklaşımım hasta 1 ay sonrasında verilen hacimden memnunsa, 6 ay sonra 2. uygulama, bir 6 ay sonra 3. uygulamayı yapmak ve daha sonraki uygulamaları 1 yıl aralıklarla yapmaktır. 1 ay sonra volüm az geldiyse ilave hacim verilmesinden sonra sırasıyla 1-3 aylık aralıklarla istenen sonuç elde edilene kadar dolgu uygulaması yapılabilir. Hasta için istenilen volume ulaştıktan sonra 6 ay aralıklarla 2 kez ve daha sonra yılda bir kez tekrarlanabilir.


    Etiketler : Çene Dolgusu, Estetik Dolgu Uygulamaları, İstanbul