PRP

1

PRP Tedavisinin, Mezoterapi Tedavisinden Farkı Veya Üstünlüğü Bulunmakta Mıdır?
Cilt prp uygulamasında hastanın kendi kanı özel bir işlemden geçirilerek uygulama yapıldığından allerji riskinin olmaması mezoterapiye göre daha güvenli bir uygulama sağlamaktadır.

2

PRP Kimlere Uygulanmaz?
Cilt prp trombosit fonksiyon bozukluğu, trombositopeni aktif kanser ya da enfeksiyon durumlarında uygulanmaz.

3

PRP Tedavisi Kaç Seans Sürer? Kaç Seanstan Sonra Etkisini Göstermektedir?
2 haftada bir 3-4 seans uygulama yapılmaktadır.yılda bir tekrarlayan uygulamalarla etkinin kalıcılığı devam ettirilebilmektedir.

4

PRP Tedavisinin Yan Etkisi Var Mıdır?
Kişinin kendi kanı kullanıldığı için alerji riski ve yan etkisi yoktur.
Dermaterapi

1

Dermaterapi Nedir? Nasıl Uygulanır?
Dermaterapi "microneedling" ya da "mesoroller" isimleriyle de bilinmektedir. Silindir şekilli bir aparatın üzerine dizilmiş çok sayıda mikro iğneden oluşmuştur.dermaterapi yöntemi değişik endikasyonlar için topikal solüsyonlar ya da büyüme faktörleri kullanılarak ürünlerin deriye geçişinin hızlandırılmasına dayanır.

2

Dermaterapi Uygulanırken Hasta Neler Yaşar? Ağrı Hissedilir Mi?
Dermaterapi uygulaması genellikle hasta tarafından kolayca tolere edilebilen bir uygulamadır. Hafif bir karıncalanma batma hissi olabilir. Ağrı eşiği düşük olan hastalarda uygulamanın rahat geçmesi bakımından lokal anestezik etkili kremler kullanılabilir.

3

Dermaterapi Uygulama Alanları Nelerdir?
Dermaterapi antiaging amaçlı, akne skarlarının tedavisinde, stria(çatlak) tedavisinde, melasma gibi lekelerin tedavisinde, geniş porlu cilt yapısının düzetilmesinde,ürün uygulamalarında transdermal geçişin arttırılması amacıyla ve saç dökülmelerinde uygulanmaktadır.

4

Dermaterapi Seansı Ne Kadar Sürer? Uygulama Yapıldıktan Sonra Normal Yaşama Dönüş Düresi Ne Kadardır?
Dermaterapi uygulaması ortalama 30 dk kadar sürmektedir. İşlemde otaya çıkan kızarıklık birkaç saat içinde kaybolmakta ve kişi normal yaşamına dönebilmektedir.
Mezolifting

1

Mezolifting Nedir? Kimlere Uygulanır?
Mezolift yöntemi ciltte lifting yani germe etkisi oluşturan bir yöntemdir. Kırışıklık oluşumunun geciktirilmesi amacıyla ya da oluşmuş kırışıklıkların giderilmesi amacıyla uygulanabilmektedir. İnce uçlu mezoterapi iğneleri ile ciltte nemlenme, lifting etkisi sağlayan ve cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller ile eser elementlerin uygulanmasıdır.

2

Kaç Seans Yapılır? Seans Aralıkları Ne Kadardır? İkinci Bir Kür Gerekebilir Mi?
Seans sayısı kişinin ihtiyacına göre belirlenmekle birlikte genellikle ilk 3 seans 2 hafta aralıklarla uygulandıktan sonra ayda bir olmak üzere 6 seansa tamamlanmaktadır.Yılda bir tekrar seansları ile etki daha belirgin hale gelmektedir.

3

Mezolifting Ne Gibi Faydalar Sağlar?
Mezolifting yönteminde uygulamadan hemen sonra ciltte daha aydınlık bir görünüm ortaya çıkar. Tekrarlayan seanslarda ciltte lifting ve nemlilikte artış ile kırışıklıklarda dolma hissi ortaya çıkar.

4

Mezolifting Uygulamasında Hasta Neler Yaşar?
Mezolifting yönteminde belli aralıklarla cildin ihtiyacına göre seçilen karışımlar cilde enjekte edilir. Ağrı eşiği düşük hastalar için işlem öncesinde lokal anestezik kremlerle anestezi sağlanır.
Lazerle Varis Tedavisi

1

Lazerle Varis Tedavisi Kimlere Uygulanır?
Lazerle varis ve kılcal damar tedavisi bacaklar ve yüzde kozmetik yönden kişiyi rahatsız eden damar genişlemeleri olan hastalara uygulanabilir. Ancak ön değerlendirmede herhangi bir dolaşım bozukluğu olup olmadığı ve işleme uygunluğu doktor tarafından değerlendirilmelidir.

2

Lazerle Varis Tedavisi Kaç Seans Sürer? Seans Süreleri Ve Aralıkları Ne Kadardır?
Seans sayısı problemin derecesine ve yoğunluğuna göre değişmekle birlikte ortalama 1.5-2 ay aralıklarla 3-4 seans bazı durumlarda 9-12 seans gerekebilmektedir.

3

Lazerle Varis Tedavisi Süreci Ağrılı Mıdır?
genellikle tolere edilebilir olmakla birlikte hasta konforunu arttırmak ve deriyi korumak amacıyla soğuk hava uygulaması yapılmaktadır.

4

Tedavi Sırasında Ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar Nelerdir?
Tedavi sonrasında bacak uygulamalarında birkaç saatlik istirahat tavsiye edilir. Ayrıca güneşten korunma da tedavinin başarısı açısından önem taşır.
Enzim Peeling (Cosmelean)

1

Cosmelan Nedir? Ne Gibi Lekelerde Uygulanır?
Cosmelan deride melanin pigmenti oluşumunu baskılayarak etki eden leke tedavisinde kullanılan bir peeling yöntemidir. Deride oluşan lekeler melanin pigmentinin aşırı birikimden kaynaklanmaktadır. Cosmelan; deride leke oluşumunda aktif rol oynayan tirozinaz adlı enzimi baskılayarak etki eder. Tirozinaz enziminin baskılanması ile deride melanin oluşumu azalarak lekelerin tedavisi sağlanır. Melazma ile güneşe bağlı oluşmuş lekelerin tedavisi de başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

2

Her Mevsim Uygulanabilir Mi?
Cosmelan peeling tecihen kış aylarında uygulanmakla birlikte kimyasal soyucularda bulunan soyucu asidleri içermediğinden yılın her mevsimi uygulanabilmektedir.

3

Uygulama Ne Kadar Sürer? Sonuçlar Başarılı Mıdır?
Cosmelan peeling 3 bölümden oluşan bir kit halinde uygulanmaktadır. 1. kısım klinisyen tarafından uygulanmaktadır. Cilt tipiniz uzman doktor tarafından değerlendirilerek aseton ve su içeren ürün yardımıyla cilt temizliği yapıldıktan sonra maske uygulamasına geçilir. Cilt tipine göre maske 4-8 saat arası ciltte bırakılır. Doktor tarafından belirlenen süre sonrasında evde su ile ya da temizleyici yardımıyla ciltten uzaklaştırılır. Ardından nemlendirici sakinleştirici krem ve leke açıcı kremin tedavinin devamı için kullanılması gerekmektedir
Genellikle tedavi başlangıcından sonraki 1 hafta içinde lekelerde açılma gözlenmeye başlar.

4

Uygulama Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Klinik şartlarda doktor tarafından başlanan tedavinin evde düzenli olarak kesintiye uğratılmadan sürdürülmesi ve sıkı güneşten korunma prosedürlerine uyulması gerekir.
Botox

1

Botox Nasıl Uygulanır? Ne Kadar Zaman Etkili Olur?
Botox uygulaması oldukça kısa 10-15 dk gibi kısa süren bir işlemdir. işlemden önce hasta dik oturur bir pozisyonda iken mimik verdirerek uygulama yapılacak noktalar doktorunuz tarafından işaretlenir. Uygulama noktalarına belli oranda sulandırılmış toksin enjekte edilerek işlem sonlandırılır. Tedavi öncesi enjeksiyona bağlı duyulan rahatsızlığı önlemek üzere uygulama yapılacak noktalara lokal anestezik kremler ve buz uygulaması yapılabilir.

2

Botox Nerelerde Kullanılır?
Botox mimik kullanımına bağlı oluşan kırışıklıklarda etki göstermektedir. Uygulamanın en başarılı olduğu bölgeler göz çevresi, kaş arası alın bölgesidir. Bunun dışnda dudak üstü, boyun çizgileri, burun çizgileri, çene bölgesi kırışıklıklarında da kullanılabilir.

3

Botox'un Yan Etkisi Var Mıdır?
Botox oldukça güvenli bir uygulamadır. Allerji riski yok denecek kadar azdır. Uygulama alanında morluklar, hafif başağrıları, nezle benzeri semptomlar oluşabilir. Nadir olarak uygulama tekniği ile ilgili göz kapağında geçici düşmeler olabilir.
Dolgu

1

Dolgu Maddesi Uygulaması Kimlere Yapılmaktadır? Genellikle Hangi Bölgelere Uygulanır?
Yaşlanmaya bağlı olarak zaman içinde kollajen ve elastin liflerde bozulmaya bağlı olarak kırışıklıklar oluşur. Özellikle aşırı mimik kullanımı, sigara, çevresel faktörler bu durumu hızlandırır. Yüzde oluşan kırışıklıkları düzeltmek için en sık kullanılan işlem dolgu uygulamalarıdır. Enjekte edilen materyaller hızla su çeker ve derideki kollajenle bütünleşerek kırışıklığın olduğu bölgeye hacim kazandırarak sorunu giderir. Genellikle nasolabial bölge dediğimiz burun dudak arası bölge, göz çevresi kırışıklıklar ve yüz kıvrımlarına şekil verme amacıyla kullanılmaktadır.

2

Dolgu işlemi Yapıldıktan Sonra Ne Kadar Zamanda Günlük Yaşama Dönülebilir?
Dolgu tedavileri sonrasında birkaç saat sürebilen makyaj ile kapatılabilen hafif şişlikler olabilmektedir. Kişinin rahatlıkla günlük yaşamına devam edebildiği ameliyatsız estetik uygulamalardır.

3

Dolgu İşlemi Yapılacak Dönemde Kullanılmaması Gereken İlaç Var Mıdır?
Dolgu işlemi enjeksiyon ile yapılan bir uygulama olduğundan nadir de olsa morarma olabilmektedir. Kanamaya eğilimi arttırarak morarmaya neden olabilecek asprin, e vitamini, gingko biloba, kan sulandırıcı ilaçlar 1 hafta öncesinde doktor kontrolünde kesilmelidir.

4

Dolgu Maddeleri İle Kazanılan Görünüm Ne Kadar Süre İle Kalıcıdır?
Dolgu maddeleri uygulana materyallerin kalıcılığına göre 6-12 ay süre etkisini koruyabilmektedir.
Lazerle Gençleşme

1

Lazerle Gençleşme Nedir? Nasıl Uygulanır?
Yaşlanma süreci birlikte deride elastikiyet kaybı, lekelenme,damarlanmada artış, gözeneklerde belirginleşme, kırışıklıklarda artış ve yağ dokusu desteğinde azalma meydana gelmektedir. Yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan bulguları gidermek üzere kimyasal peeling, dermabrazyon, yüz germe operasyonları, gibi yöntemler kullanılagelmiştir. Son yıllarda laser ve diğer ışık tedavilerinin bu alanda oldukça etkili olduğu gözlenmiş ve gelişmeler hız kazanmıştır. Lazerle yüz gençleştirmede ablatif (cilt yüzeyini soyan) ya da non-ablatif (cilt yüzeyini soymayan) tipte uygulamalar yapılmaktadır

Lazerle cilt gençleştirmede ilk olarak co2 lazerler kullanılmış ancak iyileşme süresinin uzun olması dolayısıyla kullanımı kısıtlanmıştır. Daha sonra gelişen lazer teknolojileri ile smooth mod erbium, fraksiyonel erbium ve co2 lazerler, q switched nd-yag,ıpl bu amaçla kullanılmıştır.

Lazerle cilt gençleştirmede amaç deride kollajen liflerde büzüşme meydana getirerek cildin sıkılaşmasını sağlamaktır.

2

Kimlere Uygulanır?
Lazerle rejuvenasyon işlemi yaşlanmaya bağlı deride tonus kaybı olan, lekelenmeleri ve kırışıklıkları olan kişilere uygulanır.

3

Kaç Seans Yapılır? Seans Aralıkları Ne Kadardır?
Lazerle rejuvenasyon işlemin lazerin cinsine, soyma işleminin derinliğine göre ve kişinin ihtiyacı göz önüne alınarak 3-6 seans uygulanabilmektedir.

4

Uygulama Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir? Her Mevsim Uygulanabilir Mi?
Uygulama sonrasında deride oluşan enflamasyon nedeniyle lekelenmeleri önlemek amacıyla güneşten korunma dikkat edilmesi gereken husustur. Ablatif uygulamalarda 1 hafta süre ile yara bakımı gerekebilmektedir.
Fraksiyonel Lazer

1

Fraksiyonel Lazer Nedir?
Fraksiyonel lazer sistemleri lazer ışınlarının cilde mikrokolonlar halinde uygulandığıbir sistemdir. Mikrokolonlar halinde gelen lazer ışını ile yeni kollajen oluşumu uyarılırken lazerin etkilemediği sağlam doku alanları sayesinde iyileşme süreci daha kısa olmaktadır.

2

Hangi Tip Sorunlara Çözüm Getirir?
Yaşlanmaya bağlı deride sarkmalar oluşmuş,güneşin etkisi ile homojen görünümünü kaybetmiş, gözeneklerde genişlemesi olan ve kırışıklıklardan şikayetçi olan kişilerde uygun bir tedavi yöntemidir.

3

Fraksiyonel Lazer Cildi İncelten Bir İşlem Midir?
Fraksiyonel lazerler cildi inceltmenin aksine, yeni kollajen oluşumunu uyararak yeniden yapılanma sağlamaktadır.

4

Ciltte Mevcut Olan Sivilcelerde Etkinliği Var Mıdır?
Fraksiyonel laser tedavisi aktif akne tedavisinde kullanılmamakta izlerin belirsiz hale getirilmesinde etkili olmaktadır.

5

Çatlak Tedavilerinde Başarı Oranı Nedir?
Fraksiyonel lazer tedavisi kollajen oluşumunu uyarması dolayısıyla oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

6

Fraksiyonel Lazer Uygulamaları Esnasında Ve Sonrasında Bakım Nasıl Yapılmalıdır?
Fraksiyonel lazer uygulamaları sonrası ciltte sağlam doku alanları olduğundan iyileşme süreci daha kısadır. İşlemden 1 ay öncesine kadar güneşlenme ve solaryumdan kaçınılmalıdır. Hastanın daha öncesinde uçuk hikayesi varsa doktorunu bilgilendirmelidir. Aynı zamanda önceden dermabrazyon yada kimyasal peeling yapıldıysa işlem ertelenmelidir. Ciltte 3-7 gün süren bir kızarıklık ve pullanma dışında şikayet olmaz. Hastanın ilk 2 gün uygulama yapılan bölgeyi su ile temas ettirmemesi gerekir. Uygulama sonrasında oluşabilecek ödem ve enflamasyonu en aza indirgemek üzere soğuk kompresler önerilir. İşlem sonrası pullanma nedeniyle cilt nemli ve temiz tutulmalıdır.